Joonas Juvonen ja Antti Malaska

VELJEKSET – KUIN NUORET ILVEKSET

Bandyliigassa kaikkien aikojen nuorimpina erotuomareina ovat esiintyneet helsinkiläiset Joonas Juvonen ja Antti Malaska. Joulukuun 7. vuonna 2002 Joonas sai tulikasteensa Bandyliigassa, kun ikää nuorukaiselle oli juuri ja juuri kertynyt 15–vuotta.

Antti, hiukan Joonasta vanhempana ja juuri 17–vuotta täyttäneenä, sekä muutaman Bandyliigan ottelun kokemuksella, muodostivat Suomen nuorimman linjuriparin Harri Järvisen toimiessa päätuomarina. Ottelu pelattiin Jyväskylässä paikallisen JPS:n ja Helsingin IFK:n välillä.

Kirpeässä, yli kahdenkymmenen asteen pakkassäässä pelattua ottelua säesti Jyväskyläläisten katsojien mahtava kannustus erotuomareita kohtaan aika ajoin, sillä olihan vieraileva joukkue erotuomareiden tapaan Helsingistä. Liekö tämä kova kannustus siivittänyt Joonasta ja Anttia hyvään suoritukseen, sillä nuorukaiset selviytyivät ottelusta mainiosti.

Antin ja Joonaksen erotuomari-urat jatkuvat edelleen aktiivisesti ja Antti on noussut jo kv. erotuomarilistalle sekä käynyt tuomaroimassa muutamia nuorten PM- ja MM-kisoja ja Joonas odottaa vuoroaan lähivuosina. (kirjoitettu 2010).

Antti Malaska valittiin JVek:n puheenjohtajaksi vuonna 2011.


Joonas Juvonen ja Antti Malaska

Kuva 1. Joonas on etualalla, Antin seuratessa erään junioriottelun
jälkitapahtumia Kallion kentällä, Helsingissä 9.1.2009.
Kuva: Harri Järvinen