Juha Vuorenmaa

JUHA VUORENMAA – PILLIJURISTI PORISTA

Juhan jääpalloura alkoi Porin Narukerän joukkueesta vuonna 1978. Juha pelasi jääpalloa kymmenkunta vuotta ja hänelle kertyi pitkälti toistasataa ottelua. Peliuransa hän lopetti kauteen 1988-1989, jolloin Juha päätti kokeilla erotuomaritoimintaa jääpallon parissa.

Aikaisempi kokemus jääkiekon puolelta auttoi erotuomaritoiminnassa häntä rohkaisemaan mielensä ja Valioerotuomarikurssille Juha sai kutsun jo syksyllä v. 1989, yhden erotuomarikauden jälkeen. Nopean nousun valioihin takasi Peltolan Pertin ja Sjöstenin Pentin uuttera opastus. Uransa Juha aloitti heidän kanssaan toimimalla aluksi linjurina heidän kolmikossaan.

Vuosien 1993–1996 Aasian vierailun jälkeen Juha palasi takaisin tuomaritehtäviin ja sai kutsun heti päätuomarin rooliin. Siinä Juha onkin viihtynyt menestyksekkäästi tähän saakka. Otteluita hänelle Bandyliigassa on kertynyt yli 220 ottelun verran (kirjoitettu v.2010).

Kansainvälistä tuntumaa erotuomarina Juha on saanut mm. pariin otteeseen Jolly Jazz turnauksessa, maailman huippujoukkueiden kohdatessa toisiaan. Kansallisissa sarjoissa Bandyliigan ratkaisupelit ovat Juhalle tuttuja, kuten mm. Bandyliigan ensimmäinen finaali-ottelu kaudella 2008–2009 Helsingissä HIFK:n ja OLS:n kohdatessa toisensa.

Juha on myös toiminut myös viimeisen yli kymmenen vuoden ajan vastuullisena erotuomarikouluttajana Porissa, sekä vastannut myös alueen erotuomariasettelusta.

Juhalle myönnettiin Kultainen Pilli ansiokkaasta toiminnastaan erotuomaritehtävissä 11.10.2008.

Juha Vuorenmaa

Kuva 1. Valioerotuomareiden kurssilla lokakuussa 2006 Helsingissä,
Ernest & Youngin kokoustilassa. Tyylikkäänä herrasmiehenä keskellä
on Juha Vuorenmaa. Kuva: Harri Järvinen