Kaj Wallén

KAJ WALLÉN - KUNKKUJEN KUNKKU

Kaj WallénHelsingin Kivihaan kentiltä noin viisikymmentä vuotta sitten lähtenyt ja Åstenin Fjallen ja Mannisen Kyöstin oppien kautta Ruutun veljesten viimeistelyyn edennyt Kaitsu on yksi Suomen, ellei maailman menestyneimmistä erotuomareista.

Kaitsun tiukka ja johdonmukainen linja tiedetään ja tunnetaan pelaajien keskuudessa jo kolmannessa sukupolvessa. Tämän takaa noin 30 v. jatkunut ura pääsarjatasolla. Ensimmäisen ottelunsa pääsarjassa 1980 (SaFa, Porvoo – Kampparit) tuominnut Kaitsu jatkaa edelleen uraansa Bandyliigassa.

Kaitsu on yksi harvoista suomalaisista erotuomareista, joka on tuomaroinut vain yhtä lajia, mutta sitäkin menestyneemmin. Kolmentoista (13) miesten MM kisojen ja niissä kymmenen kertaa (10) finaalin viheltänyt sekä lukuisia muita nuorten MM ja PM kisoja, Eurooppa Cupin ja Maailman Cupin otteluita yms. ei jätä saavutuksilla mitään epäselvyyttä haettaessa 2000 luvun ykköstuomaria maailmassa.

Sulanderin Taavin tavoin viidellä eri vuosikymmenellä pääsarjatehtävissä mukana ollut kertoo Kaitsun pitkäjänteisestä työstä jääpalloerotuomariuden parissa. Myös kotimaan yli 650 pääsarjatason (SM sarja ja Bandyliiga) ottelua kertoo, että ottelumääriä ei hetkessä tulla ylittämään, liekö koskaan?

Kaj Wallén

Kuva 2. Vuoden kunkuksi vuonna 2010 valittu Kaj Wallén on
toiminut viidellä eri vuosikymmenellä pääsarjatasolla
erotuomarina.Kaj Wallén 2

Kuva 3. Ljusdal vuonna 2007, Maailman cup. Kaitsua on
turha neuvoa...