Lasse Ropponen

LASSE ROPPONEN – VARKAUS

Lasse aloitti jääpallotuomarina syksyllä v. 1992 ja ura eteni varsin nopeasti, sillä seuraavana syksynä oltiin jo mukana Valioerotuomareiden kurssilla.

Lassella oli takanaan kuusitoista kautta Bandyliigassa yhtäjaksoisesti, kunnes kaudelle 2009-2010 hän joutui jäämään loukkaantumisen takia sivuun. Lasse ilmoittikin, että viime kausi jää viimeiseksi pääsarjatasolla. Tosin kaikki jotka Lassen tuntevat, niin tietävät, että paluu ei ole mahdoton asia jo ensi kaudelle.

Lasse on viheltänyt Bandyliigassa kuudentoista vuoden aikana 143 ottelua päätuomarina ja 66 ottelua linjurina. Kansainvälisiä otteluita hänelle on kertynyt kymmenen peliä ja kv. turnauksia neljä.

Vuonna 2004 oli ensimmäiset 19 v. PM kisat Ruotsissa. Vuoden 2005, 17 v. PM kisat olivat myös Ruotsissa ja 15 v. PM kisat kotikentällä Varkaudessa ja Jyväskylässä.

Miesten Super Cup turnauksessa Lasse oli vuonna 2005 ja kv. uran huippuhetkeksi Lasse mainitsee vuoden 2003 Eurooppa Cupin toisen ja ratkaisevan finaaliottelun Arkangelissa Vodnikin (Venäjä) ja Sandvikenin (Ruotsi) välillä.

Lasse Ropponen

Kuva 1. Lasse Ropponen, 6.3.2010 Kämäri, Varkaus. Kuva: Harri Järvinen