Mikko Teppola

Mikko aloitti erotuomariuransa vuoden 1986 syksynä. Juniori-ikäisestä saakka Kellon Lyönnissä pelannut Mikko avasi pääsarjauransa Bandyliigassa kaudella 1988 linjurina. Varsin nopeasti hän eteni päätuomarin vaativaan rooliin ja ensimmäinen tehtävä olikin jo alkukaudesta v.1991.

Ura jatkui noususuuntaisesti ja keväällä 1993 koitti ensimmäiset kansainväliset tehtävät Ruotsin ja Norjan välisessä maaottelussa linjurina.

Erotuomaritoimintaa ja omaa uraansa Mikko pitää mielenkiintoisena ja haasteellisena. Kerran WP–35 ja Veiterän ottelussa hän ei omasta mielestään kauhean hyvin onnistunut ja Veiterän maailmankuulu valmentaja Vladimir Janko arvosteli häntä vaihtopenkiltä. ”Varoitushan se hänelle oli nakattava”, ei siinä muu auttanut, Mikko totesi. WP–35 ratkaisi ottelun itselleen kulmurimaalilla, josta Janko väitti, että sen tilanteen olisi pitänyt olla maaliheitto hänen joukkueelleen.

Mikko kertoo erotuomaritoiminnassa olevan parasta sen haasteellisuus. Nuorille, ja miksei vanhemmillekin erotuomareille, hän haluaa korostaa ottelun ensimmäisen vihellyksen tärkeyttä. ”Sillä on iso merkitys pelille. Mikäli joutuu puhaltamaan ensimmäisen kerran epäselvässä tilanteessa ja tekee sen vielä epävarmasti, on jotain jo menetetty. Mistä nykäiset pelin myöhemmin kiinni?” - Mikko kysyy.

Mikko Teppolalle on myönnetty kultainen pilli 5.10.2002.