Pekka Ripatti ja Jorma Halme

Mikkeli on aina ollut perinteinen urheilukaupunki ja jääpallo on ollut hyvin edustettuna kaupunkikuvassa. Aikoinaan jääpallo kuului mm. Mikkelin Palloilijoiden lajivalikoimaan, mutta nykyisin sen perinteitä jatkaa jääpallon erikoisseura v. 1972 perustettu Kampparit.

Erotuomareita on myös Mikkelistä löytynyt vuosien saatossa monia ja vuosien 1980–2010 suurimpia erotuomarivaikuttajia ja puuhamiehiä ovat olleet herrasmiehet: Jorma Halme ja Pekka Ripatti.

JORE

Jore on toiminut vuosia erotuomarina ja hän nousi jääpallon pääsarjan erotuomariksi vuonna 1988. Tullessaan ”täysi-ikäiseksi” tuli hänen viimeinen pääsarjatehtävänsä eteen vuonna 2001. ”Otteluja hänelle kertyi noin viitisenkymmentä, niin kuin hän vaatimattomasti sanoo”.

Jore jatkaa edelleen aktiivista tuomarointia nuorten ottelujen ja sihteerin tehtävien parissa Kamppareiden otteluissa. Lisäksi hän on toiminut vuosia aktiivisena jäsenenä Mikkelin Erotuomarikerhossa, mm. jää- ja kaukalopallon erotuomariasettelutehtävien parissa. Lisäksi Jorella on vuosien kokemus jalkapalloerotuomarina toimimisessa.

PEKKA

Pekka on monipuolinen urheilumies. Milloin hän on erotuomaroinniltaan ehtinyt, käy hän valmentamassa Kamppareiden junioreita, toimii joukkueen huoltajana tai joukkueenjohtajana.

Pekka nousi Valiotuomareihin vuonna 1995 ja viimeinen ottelu Bandyliigassa tuomaroitiin vuonna 2001. Otteluita hänelle kertyi 23. linjuritehtävän verran. Myös jalkapallo kuuluu Pekan ohjelmaan ja hän toimii mm. Savilahden Urheilijoiden puheenjohtajana sekä Mikkelin Erotuomarikerhon jalkapallon erotuomariasettelijana.

Harrastukseen hän mainitsee aktiivisen kunnallispolitiikan ja käräjäoikeuden lautamiestehtävät.

 

Kuvassa Pekka (vas.) ja Jorma (oik.) Kampparit – Narukerä ottelun sihteerin tehtävän
jälkeen 20.11.2009 Varkaudessa. Kuva: Harri Järvinen

Pekka Ripatti ja Jorma Halme