Petri Kuusela

Petri Kuusela Pete vaan, niin kuin hänet monet tuntevat, on Torniossa asustava perheellinen uranuurtaja erotuomariasioissa. Parikymmentä vuotta jääpalloa viheltänyt Pete aloittaa syksyllä 2010 jo 17:toista kautensa pääsarjatasolla. Useat miesten kv. pelit ja turnaukset kiertänyt on tuomaroinut yli 250 Bandyliiga ottelua ja siinä sivussa kv. pelejä on kertynyt reilu 120 ottelua.

Mutasen Mikan tavoin on Pete niitä muutamia harvoja erotuomareita, kenellä on Ruotsin pääsarjatason otteluita tuomaroituna. Elitsierinissä kaksi ottelua ja Allsvenskanissa viisi ottelua.

Kansainvälisenä erotuomarina Pete on toiminut yhdentoista kauden ajan (2010). Suomen Erotuomarienliiton huippuerotuomarikoulutuksen Pete kävi 2007/2008.

Monet erotuomarit saavat kiittää Peteä 2000-luvun toiminnasta JVek:n eteen. Peten käsialaa ovat mm. kerhon ensimmäisten nettisivujen luonti, useita sponsorisopimushankkeita, puheenjohtajana ja jäsenenä useamman vuoden sekä viime kaudella jääpalloliiton liittohallituksessa jäsenenä.


Petri Kuusela Jääpalloerotuomari

Kuva 2. Petri Kuusela Kalixissa Ruotsissa vuonna 2004.